Posibilitati multiple pentru prezent si viitor.

electroconat-SAPÎn urma dezvoltării operaţiunilor, ca volum şi ca număr de centre de lucru, soluţia informatică anterioară folosită de Electroconat a devenit în scurt timp depăşită şi nu mai prezenta încredere. “Pe masură ce ne-am dezvoltat, sistemul informatic pe care-l foloseam nu mai făcea faţă. Trebuia să trimitem date de la un depozit la altul prin e-mail şi se făceau plăţi către celelalte puncte de lucru care nu apăreau în sistemul informatic. Aveam nevoie de un sistem online în care datele să fie actualizate automat”, consideră Florin Secula, director operaţiuni, Electroconat. În acest context, SAP s-a dovedit a fi soluţia matură şi stabilă care să răspundă nevoilor companiei.

“Electroconat avea nevoie de un sistem care să ţină pasul cu planurile lor de dezvoltare, ce prevedeau deschiderea de noi puncte de lucru” explică Ronald Wagmann, director soluţii IT al LASTING System, în urma unei analize preliminarii realizate de către departamentul pe care îl conduce.

Principalele avantaje dovedite de folosirea SAP Business All-in-One se referă la posibilitatea de centralizare şi actualizare în orice moment a stocurilor şi comenzilor şi la faptul că există o consistenţă a informaţiilor pe tot parcursul proceselor: „SAP îţi uneşte departamentele între ele, de la partea de ofertare a clienţilor la vânzarea efectivă, îţi face un flux al documentelor, e liantul între departamente” menţionează directorul de operaţiuni de la Electroconat.

De asemenea, un alt avantaj major al implementării sistemului este reducerea substanţială a costurilor, rezultată din renunţarea la procese redundante şi proceduri anevoioase. În acest sens, Florin Secula afirmă:

„Având experienţa primelor şapte luni de utilizare SAP, pot spune că mă aştept la reduceri anuale de costuri de 100.000 de euro.” „Dar poate cel mai important avantaj este că SAP îmi oferă o oglindă a afacerii, în care pot vedea în orice moment cum merge compania.”

În urma implementării SAP Business All-in One de către LASTING System, Electroconat Deva este mai bine poziţionată faţă de concurenţă. Compania păstrează avantajul de a fi printre puţinele companii din segmentul vânzărilor de cabluri şi de aparatură electrică din regiunea de vest a ţării, care au o imagine în timp real a afacerii şi un control real asupra costurilor. Prin scalabilitate şi flexibilitate, atribute standard ale aplicaţiilor SAP, compania este pregătită pentru creşterea organică viitoare.

Citeste articol integral